Google+

Περι φιλανθρωπίας

Leave a comment

April 9, 2011 by easy 'n cosy

Οι δημοσιογράφοι απεργούν. Το protagon.gr, το aixmi.gr και άλλα ειδησεογραφικά site και portals λειτουργούν και ανανεώνονται κανονικά. Οι δημοσιογράφοι δε, δουλεύουν κανονικότατα (είπα οι δημοσιογράφοι, όχι οι παρουσιαστές). Οι κυριακάτικες εφημερίδες βγαίνουν Πέμπτη, και διάφορα μέσα ενημέρωσης ζητούν από την κυβέρνηση να τους χαριστούν κάποια χρέη εκατομμυρίων για να μην προβούν -λέει- σε απολύσεις.

Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Πέραν όλων των καφέ και των μπαρ που καπνίζουν αδιακρίτως πετώντας γόπες σε γλαστράκια, πλαστικά ποτήρια και κεριά, πρέπει κάποιος να δει τι γίνεται στο εντευκτήριο της Βουλής. Από τους ανθρώπους δηλαδή που ψήφισαν τον νόμο περί απαγόρευσης καπνίσματος. Τι Ανατολάκης, τι Γιάννης Ιωαννίδης, τι Βάσω Παπανδρέου, χαμός. No mercy που λεν και στο χωριό μου. Παρ’όλα αυτά διαβάζω στο skai.gr (είναι που απεργούν οι δημοσιογράφοι) ότι έχει μειωθεί η κατανάλωση τσιγάρων στη χώρα μας κατά 12%.

Ο Καρατζαφέρης στη Βουλή σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί για συγκαλύψεις και ζητάει εκλογές, ο Παπανδρέου συναντιέται με Πολωνούς ομολόγους και κάνει περιοδείες στο εξωτερικό. Πραγματικά ώρες ώρες νομίζω ότι κάνει όλα αυτά τα ταξίδια για δυο λόγους. Είτε γιατί δεν αντέχει την γκρίνια της Άντας στο σπίτι, (φανταζόταν κι αυτή σύζυγος πρωθυπουργού με λούσα και γκλαμουριές και δεν μπορεί να πάει ούτε για ένα ποταπό brunch με φίλες της), είτε για την προώθηση του ελληνικού τραγουδιού της eurovision. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Σοβαρά τώρα, πιστεύει κανείς ότι θα βγούμε από την κρίση? Και αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και βγούμε, πιστεύει κανείς ότι θα βγούμε ποτέ από αυτήν την μιζέρια?  Αυτήν την μιζέρια που οπλίζει συνανθρώπους μας, άλλους με βία και άλλους με κακία. Αυτό το “έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι” που για μένα σημαίνει “κι εμένα αν μου δινόταν η ευκαιρία θα το έκανα“. Αυτό το “όλοι οι δημοσιογράφοι είναι ρουφιάνοι” που σημαίνει “αχ και να είχα τα μισά απ’τα κονέ τους και τα πλούτη τους”. Αυτό το “να πάει στο διάολο ο Σισέ, να φύγει από τη χώρα” που εγώ το ακούω ως “ο Μιραλάς δεν είναι ούτε μια τσάκιση από το φράκο του Σισέ, γι’αυτό ας φύγει να τον ξεφορτωθούμε”. Αυτή η ιστορία, με φράσεις μίζερα κλισέ που ακούγονται καθημερινά δεν έχει σταματημό.

Όλο αυτό το παιχνίδι όμως μοιάζει με μια αέναη επαιτεία. Από τους αναγνώστες για αποκαλύψεις σκανδάλων, από τους τηλεθεατές για ένα καυτό μίνι της Μακρυπούλια, από τους οπαδούς για μια φωτοβολίδα στο κεφάλι του Τζόρβα, από τους Υπουργούς -ως άλλα πρεζάκια- για μια δόση παραπάνω. Και η κάθε μορφής εξουσία δίνει τα τυράκια της -τύπου φιλανθρωπία- για να μπορεί όλο αυτό το παιχνίδι να συνεχίσει να παίζεται. Αλλά όπως έχει πει και ο Μάλθους “η φιλανθρωπία δεν είναι τίποτε άλλο παρά συγκαλυμμένη σκληρότητα”. Άλλωστε και η σημερινή ανοιξιάτικη λιακάδα μοιάζει με φιλανθρωπία του Θεού προς τους Έλληνες (τουλάχιστον τους Αθηναίους -κατά το όλη η Ελλάδα είναι η Αθήνα).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Πες το και στους φίλους σου!

Facebook Twitter More...

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 509 other followers

Αρχείο

Creative Commons

Άδεια Creative Commons
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under Creative Commons .
%d bloggers like this: