Google+

How to play in a porn movie

4

September 4, 2011 by easy 'n cosy

ΟΚ θα είμαι ξεκάθαρος εξ’αρχής. Δεν πρόκειται να σας δώσω την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου. Απευθυνθείτε στον Σειρηνάκη ή σε κάποια σχετική εταιρία του εξωτερικού (εάν ψάχνεστε για διεθνή καριέρα). Το θέμα των ημερών για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου είναι οι βάσεις. Η διαδικασία των πανελλαδικών, των αποτελεσμάτων, του μηχανογραφικού και τέλος, των βάσεων αποτελεί βασανιστήριο τύπου “breaking wheel”  (είσαι δεμένος σε μια ρόδα που γυρνάει αργά, και το καλόπαιδο σε κοπανάει μέχρι να σπάσουν τα περισσότερα κόκκαλα, με αποτέλεσμα αργό και επώδυνο θάνατο, βλ.την παρακάτω εικόνα).

Και ενώ έχεις περάσει στην Χαρτοκοπτική Ιονίου, που εδρεύει σε κουτσοχώρι μέσα σε κάποια χαράδρα της Πίνδου, οι γονείς και φίλοι λένε “δεν πειράζει μωρέ, θα σε στηρίξουμε να ξαναδώσεις”, σα να σου λένε έλα να σε ξαναβάλουμε στη ρόδα αφού επιβίωσες. Ταυτόχρονα βλέπεις στις ειδήσεις “φυτά” που δεν έχουν βγει ποτέ έξω την τελευταία χρονιά, που η σχέση τους με τον αθλητισμό ξεκινάει και σταματάει στην θέαση ευρωπαϊκών και παγκόσμιων κυπέλλων (γίνονται καλοκαίρι, γι’αυτό), που η σχέση τους με τη μουσική σταματάει στο ringtone του κινητού τους και που η σχέση τους με το άλλο φύλο ξεκινάει και σταματάει στην θέα των κυτταριδωμένων μπουτιών της φιλολόγου που μέχρι και παρατήρηση μπορεί να της κάνουν γιατί τους αποσπούν την προσοχή από το μάθημα.

Αυτοί λοιπόν, οι “επιτυχόντες” έχουν περάσει Ιατρική, Νομική, Πολυτεχνείο και άλλες καθωσπρέπει σχολές του 19,9 και δηλώνουν  όλο ευτυχία. “Δεν στερήθηκα τίποτα”. “Έβγαινα έξω με τους φίλους μου”. “Πήγαινα σινεμά μια-δυο φορές τη βδομάδα”. “Έπαιζα σε ομάδα ποδοσφαίρου”. “Α!! και μην το ξεχάσω. Διάβαζα μόνο 1-2 ώρες την ημέρα“.

Ναι εσύ λοιπόν “πετυχημένε”. Μάθε κάτι. Μόλις έχασες 1-2 χρόνια από την σημαντική ζωή σου. Όταν τελειώσεις την Νομική σου, θα γλείψεις για να σε πάρει κάποιο δικηγορικό γραφείο για άσκηση όπου θα κάνεις τον χαμάλη 12 ώρες τη μέρα για 300 ευρώ τον μήνα. Ή αν έχεις τελειώσει ιατρική, θα διοριστείς όταν η κόρη σου θα έχει περίοδο, μη σου πω και αργότερα ακόμη (εάν βεβαίως πάρεις το ρίσκο να κάνεις παιδιά).

Και όλο αυτό, για να κοκορεύεται η μάνα σου σε σουαρέ με γλυκά κουταλιού, σεμεδάκια και Εζέλ στο background ή ο πατέρας σου στο καφενείο ότι “να εμένα ο γιος πέρασε στην τάδε σχολή με τόσα μόρια”, “όχι, εκεί που πέρασε ο δικός μου είναι αλλιώς”, “είναι σίγουρη η δουλειά μετά”. Και άλλα πολλά τέτοια.

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στιβ Τζόμπς, τα δυο απ’τα μεγαλύτερα μυαλά των τελευταίων δεκαετιών, δεν έχουν βγάλει κανένα πανεπιστήμιο. Αντίστροφα, μπορείς να βρεις πολλά παραδείγματα αποτυχημένων ανθρώπων που έχουν ένα σωρό πτυχία (μία αναδρομή σε βιογραφικά διαφόρων υπουργών πρώην και νυν θα σε πείσει). Χωρίς αυτό να είναι απόλυτο.

Συναντώ καθημερινά “πετυχημένους” δυστυχισμένους ανθρώπους. Τους βλέπω παντού. Σε τράπεζες στο κέντρο μέσα στα ακριβά τους κουστούμια, στα έδρανα της Βουλής μέσα στην πολύτιμη εξουσία τους, στα πανάκριβα αυτοκίνητά τους στους δρόμους του Κολωνακίου, στο μετρό του Συντάγματος στις 7-8 το απόγευμα όταν φεύγουν απ’τη δουλειά τους. Όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι στα βόρεια, και άλλοι τόσοι στα νότια, και άλλοι τόσοι στη Θεσσαλονίκη, και άλλοι τόσοι στις Σέρρες, και άλλοι τόσοι στο Ηράκλειο και άλλοι τόσοι σε κάθε μικρό ή μεγάλο μέρος της χώρας μας (η Ικαρία ίσως αποτελεί εξαίρεση) έχουν κάνει κάτι λάθος. Έχουν κάνει όλα τα βήματα εκείνα που έπρεπε στη ζωή τους, και όμως τους συναντάς συνοφριωμένους, τσαντισμένους, πανικοβλημένους ή απλώς δυστυχισμένους, σε κάποιο μετρό, σε κάποια ουρά δημόσιας υπηρεσίας ή σε κάποιο περίπτερο.

Και επειδή εκεί κάπου στην εφηβεία μας όλα τα αγοράκια έχουμε ονειρευτεί να γίνουμε πορνοστάρ και να πηδήξουμε τις ωραιότερες γυναίκες του πλανήτη, ή έστω να γίνουμε Hugh Hefner στη θέση του Hugh Hefner.

Κι επειδή όταν μεγαλώσαμε λιγάκι όλοι ονειρευτήκαμε να φύγουμε για ένα τροπικό νησί όπου θα ζούμε φτιάχνοντας μοχίτο στις όχθες του Ατλαντικού.

Κι επειδή κάποιοι δικηγόροι ονειρεύονται να γράφουνε βιβλία και να κάνουν καριέρα συγγραφέα

Και κάποιοι δημοσιογράφοι ονειρεύονται καριέρα ηθοποιού.

Ε, ώρα μας είναι σιγά – σιγά.

4 thoughts on “How to play in a porn movie

 1. Veneta says:

  Μπραβο ρε Περη με τα ωραια posts!
  Περιττο να πω οτι συμφωνω απολυτως?!

 2. easy'n cosy says:

  Σ’ευχαριστώ πολύ Βενέτα μου!

 3. marleoni says:

  Πώς να μη συμφωνήσει κανείς – είναι εξαιρετική εισαγωγή (ή και κλείσιμο) για εκείνο το περίφημο βιντεάκι της ομιλίας του Steve Jobs στους αποφοίτους του Stanford…πόσοι αλήθεια κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν; Δεν τολμώ να απαντήσω γιατί θα με θλίψει η απάντησή μου. Με τρελαίνει όμως που μετά από τόσα πια παραδείγματα “επιτυχημένων” και “αποτυχημένων”, σπουδαγμένων και μη, η μάχη των μορίων συνεχίζεται και διπλωματούχοι καταφθάνουν στα interviews όπου ανακαλύπτεις ότι είναι ακαλλιέργητοι, απαίδευτοι κι άσχετοι με οτιδήποτε μετράει στην πραγματική ζωή και αγορά εργασίας.

 4. Matina says:

  Το σημείο της Ικαρίας είναι το αγαπημένο μου πάντως. Ω ναι. Υπάρχει αυτό το γονίδιο. Χαχα. Μια χαρά τα λες. 100% agreed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Πες το και στους φίλους σου!

Facebook Twitter More...

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 509 other followers

Αρχείο

Creative Commons

Άδεια Creative Commons
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under Creative Commons .
%d bloggers like this: