Google+

Sober thoughts

4

October 28, 2011 by easy 'n cosy

Σήμερα το πρόβλημά μου είναι οι καθηγητές. Αυτοί που διαμορφώνουν τις προσωπικότητες των αυριανών πολιτών και ψηφοφόρων αυτού του έθνους (sic!). Οι καθηγητές σ’αυτήν την επέτειο του “ΟΧΙ” είπαν να επαναστατήσουν και να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια και να προτρέψουν τα παιδιά να γυρίσουν το κεφάλι από την άλλη μεριά των επισήμων. Και οι επίσημοι χέστηκαν.

Έτσι, ακόμα και το επίπεδο της επανάστασής τους είναι αντίστοιχο με το επίπεδο της κουλτούρας τους.

Της κουλτούρας του γλοιώδη μουστακαλή φυσικού πάντα με τα μάλμπορο στην τσέπη του πουκαμίσου που σηκώνει κορίτσια στον πίνακα για να τους κοιτάει τον κώλο.

Της κουλτούρας του άξεστου μαθηματικού που δεν βάζει ποτέ άριστα -το άριστα είναι για τον Θεό και τον δάσκαλο- (τι κρίμα κι αν δεν πιστεύω σε κανέναν τους).

Της κουλτούρας της αγάμητης φιλολόγου που αν δεν κάνεις ιδιαίτερα μαζί της πάνω από 15 δεν παίρνεις.

Της κουλτούρας της αγγλικού -μονίμως κουρασμένη με 8 ώρες δουλειάς εβδομαδιαίως!!!- πάντα τα αγγλικά ήταν η ώρα του παιδιού.

Της κουλτούρας του άρρωστου καθηγητή που ανάβει το τσιγάρο πριν βγει από την τάξη.

Της κουλτούρας της πλειοψηφίας των καθηγητών που λειτουργούν σαν φατρία προωθώντας πάντα τα δικά τους παιδιά -“α, είναι παιδί συναδέλφου, δε γίνεται…”-.

Της κουλτούρας της πλειοψηφίας των καθηγητών που για να διοριστούν εύκολα, δήλωσαν Σάμο, Παξούς, Χίο, Σαμοθράκη, αλλά μόλις διορίζονται, τρέχουν σε πολιτικά γραφεία παρακαλώντας, απαιτώντας ή και απειλώντας για μια απόσπαση, μια μετάταξη γιατί “αλλιώς δε γίνεται”.

Της κουλτούρας της πλειοψηφίας των καθηγητών που μέχρι σήμερα τα 1300-1400 ευρώ που παίρνανε για 15-20 ώρες δουλειάς εβδομαδιαίως τους φαινότανε λίγα (πάντα άπληστοι εμείς οι Έλληνες) και αφού μπορούσαν, κάναν και μερικά “μαύρα” ιδιαίτερα, έτσι για να βγάλουν τις δόσεις απ’το νέο τους cayenne ή απ’το οικόπεδο στη θάλασσα (και μη μου πείτε πως ξέρετε καθηγητή με τουλάχιστον 10ετή προϋπηρεσία και χωρίς εξοχικό).

Όλη αυτή η αρρωστημένη κουλτούρα λοιπόν, μεταφέρεται στα παιδιά. Ναι, δεν είναι όλοι έτσι. Ναι, υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις. Κι εγώ είμαι τυχερός που συνάντησα κάποιες απ’αυτές όταν ήμουν μαθητής. Στην περίπτωση της παιδείας όμως είναι τουλάχιστον ιερόσυλο να παίζεις με τις πιθανότητες και τις εξαιρέσεις.

Έτσι, σήμερα τα παιδιά μπορεί να γυρίσουν το κεφάλι αλλού μπροστά στους επισήμους, το θέμα όμως είναι ότι έχουν γυρίσει προ πολλού το κεφάλι αλλού, από όλη αυτή τη σάπια παιδεία των δημοσίων υπαλλήλων (εδώ οι λέξεις “δημοσίων υπαλλήλων” προφέρονται με εκείνη την αηδία στο βλέμμα και στην άρθρωση).

Και επιτέλους, ας σταματήσει αυτή η κοροϊδία των παρελάσεων. Είναι δεν είναι χίλιοι σ’όλη τη χώρα που νιώθουν εθνικά υπερήφανοι και άλλα τέτοια κλισέ βλέποντας παρελάσεις. Ας βάλουν ένα dvd και ας ηρεμήσουν.

4 thoughts on “Sober thoughts

  1. φίλος Μπ. says:

    Φίλε μου τα περιγράφεις τα πράγματα με ιδιαίτερα πετυχεμένο τρόπο!Όπως ακριβώς τα βιώσαμε σαν μαθητές.Δεν χρειάζεται ούτε λέξη να συμπληρώσει κάποιος.Όσο για τις φωτεινές εξαιρέσεις….αποκλειστικά και μόνο για όσους το καταλαβαίνουν..

  2. marleoni says:

    τι καλά που είναι όταν κάποιος γράφει αυτά που σκέφτεσαι!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Πες το και στους φίλους σου!

Facebook Twitter More...

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 509 other followers

Αρχείο

Creative Commons

Άδεια Creative Commons
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under Creative Commons .
%d bloggers like this: