Google+

Νυχτερινές σκέψεις

8

July 4, 2012 by easy 'n cosy

Σέρρες, Ίβηρα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Στέρλινγκ, Γλασκόβη, Λαμία, Δράμα, Αθήνα. Κι ήρθε η στιγμή για ν’αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θ’αφήσεις που τραγουδούσαν κάποτε.

Σίγουρα έχει τύχει να σκεφτείς τον εαυτό σου να κάνει διάφορα επαγγέλματα, να βρίσκεται σε διάφορα μέρη του κόσμου -ιδίως στις μέρες μας- και τη ζωή σου γενικά σαν ένα concept ταινίας με την ροή και τους πρωταγωνιστές που φαντάζεσαι. Ακόμα και τους κομπάρσους.

Εγώ σκέψου, όταν φαντάζομαι τον εαυτό μου βιβλιοπώλη στο Shakespeare and Company δίπλα στο Σηκουάνα στο Παρίσι, έχω εικόνα ακόμα και από τον γέρο αλκοολικό συγγραφέα που γράφει ασυναρτησίες στην αντίκα γραφομηχανή του πρώτου ορόφου που της λείπει το k.

Επίσης, στο Rijkmuseum στο Άμστερνταμ, όντας ξεναγός, εξηγώ στον τουρίστα που έχει φάει παραισθησιογόνα μανιτάρια και μιλάει με τους πολεμιστές του Nightwatch του Rembrandt ότι στη γλώσσα που τους μιλάει -μάλλον Ισπανικά- δεν τον καταλαβαίνουν.

Ή στο Portree (πρωτεύουσα του Isle of Skye στη βορειοδυτική Σκοτία) σε βαθειά γεράματα δοκιμάζοντας single malt απ’ευθείας απ’το αποστακτήριο, σα να έχω μπροστά μου την ξινισμένη μου γεροντική φάτσα που γκρινιάζει για τον τύπο των βαρελιών που ωριμάζει το ουίσκυ. Στο κάδρο βρίσκεται μέχρι και η γυναίκα του αφεντικού, μεσόκοπη Σκοτσέζα με ζεστό χαμόγελο πολλά κιλά κι αμέτρητες φακίδες, που σερβίρει μεζέδες haggis και μαύρης πουτίνγκας.

Ακόμα και στο Λονδίνο σαν white collar worker με φρεσκοραμμένο tweed blazer, χαρτοφύλακα και ipad 4. Ακόμα κι εκεί, υπάρχει ο ρόλος του Πακιστανού που κάνει τα καλύτερα hot dog στο City και βάζει απαραιτήτως από κείνη την αγγλική μουστάρδα που σε καίει σύγκορμο.

Ή στην Καραϊβική φτιάχνοντας τα καλύτερα κοκτέιλ του νησιού σε Αμερικάνους τουρίστες. Ακόμα κι εκεί, υπάρχει η κουβανή πολιτική πρόσφυγας δεύτερης γενιάς που κατεβάζει τα μοχίτο άκλαφτα και καίει καρδιές με τον χορό και τις καμπύλες της.

Όπου και νά’σαι. Όπου και νά’μαι. Σε όποια χώρα. Με όποιους κατοίκους. Όποιους πρωταγωνιστές κι όποιους κομπάρσους. Όσο μακριά και νά’ναι, σε όποιο context, με όσα χρήματα και όσα ακίνητα. Μια κουβέντα αρκεί για να φωτίσει κάθε σπιθαμή του κορμιού σου. Κι αυτή είναι στα ελληνικά. Σ’αγαπώ.

 

8 thoughts on “Νυχτερινές σκέψεις

  1. Artemis says:

    “Όπου και νά’σαι. Όπου και νά’μαι. Σε όποια χώρα. Με όποιους κατοίκους. Όποιους πρωταγωνιστές κι όποιους κομπάρσους. Όσο μακριά και νά’ναι, σε όποιο context, με όσα χρήματα και όσα ακίνητα. Μια κουβέντα αρκεί για να φωτίσει κάθε σπιθαμή του κορμιού σου. Κι αυτή είναι στα ελληνικά. Σ’αγαπώ.” Perikli, s’ eyxaristoyme p mas thymizeis k na syginoumaste!!!

  2. zoezn says:

    Ό,τι γράφεις δημιουργεί αντίστοιχες εικόνες στο μυαλό μου. Η περιγραφικότητά σου είναι ααααααάλλο πράγμα!!

  3. a.p. says:

    όμορφο!

  4. πάρα πάρα πολύ όμορφο και γλυκό το κείμενό σου!!καλησπέρα! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Πες το και στους φίλους σου!

Facebook Twitter More...

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 509 other followers

Αρχείο

Creative Commons

Άδεια Creative Commons
Except where otherwise noted, content on this site is licensed under Creative Commons .
%d bloggers like this: